Wat is een kegeloefening?

Kegeloefening is het versterken van de bekkenbodemspier

Kegeloefening omvat het versterken van de bekkenbodemspieren door middel van oefeningen. De bekkenbodemspier is belangrijk voor zowel vrouwen als mannen. Deze spieren trekken zich samen tijdens een orgasme. Ook gebruikt men deze om urine op te houden. Kegels kunnen dienen voor meerdere doeleinden. Allereerst, om incontinentie tegen te gaan. Het is ook belangrijk voor prestaties tussen de lakens. Een bekkenbodemspier die fit is helpt vrouwen en mannen om intensere orgasmes te bereiken.

Voor wie?

Er zijn vele oorzaken van verzwakking van de bekkenbodemspieren. Meest voornamelijk zwangerschap en bevalling, maar ook chirurgische behandeling, simpelweg ouderdom of zelfs overgewicht. Met name zwangere vrouwen en in het algemeen senioren zijn dus bevolkingsgroepen die aandacht zouden moeten besteden aan het regelmatig in werking zetten van deze spiergroep aan de hand van oefeningen.

Uitvoering

Het fijne aan bekkenbodemspier training is dat men dit te allen tijde kan doen. Het is niet nodig om speciale kleding te dragen, men hoeft er niet voor af te reizen naar de sportschool, men hoeft zich niet af te zonderen (andere mensen kunnen niet zien dat een persoon bekkenbodemspieren aan het trainen is).

Er zijn een aantal stappen.

1. Identificatie
Om de bekkenbodemspieren aan het werk te zetten moet men eerst deze weten te vinden. De meest simpele manier om dit uit te vinden is door tijdens het urineren, te trachten om te stoppen met urineren. De spieren die men gebruikt om het urineren voortijdig te beƫindigen, dat zijn de bekkenbodemspieren. Waarschuwing, het is niet de bedoeling om continue urineren te onderbreken, en zeker niet na het identificeren van de bekkenbodemspier. Doe dit eenmalig om de spier te identificeren. Het herhaaldelijk niet compleet legen van de blaas kan risico verhogen op urineweginfectie.

2. Techniek
Zoals eerder aangegeven, de kegel oefeningen kunnen gemakkelijk uitgevoerd worden waar men maar wilt. Wanneer men eenmaal een goed gevoel heeft waar de spieren zich bevinden en hoe deze aan te spannen, kan men in principe overal en in welke houding dan ook deze trainen.

Een vaak gebruikte beginnersoefening is als volgt. Span de bekkenbodemspier aan voor ongeveer 5 secondes. Vervolgens ontspan de bekkenbodemspier voor 5 secondes. Voer dit vier tot vijf keer uit. Probeer dit uit te breiden tot 10 secondes aanspannen en rusten.

3. Focus
Idealiter focust men geheel op de bekkenbodemspier. Het is niet de bedoeling dat andere spiergroepen waaronder bijvoorbeeld bilspieren, dijen en buikspieren, aangespannen worden. Blijf rustig door ademen tijdens uitoefening.

4. Gewoonte en regelmaat
Voer genoemde oefening drie keer per dag uit, in principe iedere dag van de week.
Indien men deze oefening onder de duim gekregen heeft, kan men hier meer kegel oefeningen voor man en vrouw vinden.

Het geregeld trainen van de bekkenbodemspieren is een van de vele manieren waarop men kan zorgen dat het seksleven interessant en leuk blijft. Meer informatie over hoe men het seksleven spannend kan houden kan men terecht bij de stijlvolle sexshop genaamd De Paarse Keizerin. Deze website heeft als doelstelling “Voor een leven lang gepassioneerd liefhebben.” Men kan hier vinden alle informatie die nodig is om nieuw leven te blazen in het seksleven. Alsmede, zinnenprikkelende speeltjes om hierbij te helpen.

Afbeelding:
Burst


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 commentaar

  1. Liefdeskruiden.nl 09/01/2020

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.