Wat betekent isolatie?

Isolatie betekent afscherming

Een goede isolatie schermt invloeden van buitenaf. Het woord isolatie wordt onder andere gebruikt voor afscherming van geluid, warmte en elektrische stroom. Ook kan het woord isolatie gebruikt worden voor afscherming van sociale, politieke en persoonlijke contacten. Denk hierbij aan een isolatiecel waarbij de gevangene geen contact heeft met invloeden van buitenaf.

Ga je je huis inrichten? Zorg dan dat je woning goed geïsoleerd is. Dit kan op verschillende manieren. Verban allereerst alle kieren en gaten in je woning. Door de brievenbus in een deur kan er veel kou naar binnen komen en warmte naar buiten gaan. Het plaatsen van tochtstrips is een effectief middel om je woning te isoleren. Verder geeft het plaatsen van driedubbel glas een goed rendement.

Ben je van plan om je zonwering binnenkort te vervangen? Kies dan voor een gordijn met dubbele voering. Vouwgordijnen en plisségordijnen zijn hier de goede keuzes. Plisségordijnen hebben een unieke honingraatstructuur waardoor het isolerend werkt. Zorg ervoor dat deze gordijnen niet voor een radiator hangen om de warmte van je verwarming zo effectief mogelijk te gebruiken.

Afbeelding:
Pexels


Tags: , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.