Wat is een iPhone XR?

Een iPhone XR is een type smartphone

In september 2018 kwam Apple weer met nieuwe smartphones op de markt. Dit is in feite een jaarlijks terugkerend fenomeen, Apple is continue bezig met het door ontwikkelen van hun smartphones. Vorig jaar werd de iPhone XR gepresenteerd. Een smartphone die in de lijn van de iPhone X en iPhone XS ligt, maar toch significant anders is. In dit artikel zoomen wij nader in op één van de beste smartphones van dit Amerikaanse merk. Deze telefoon combineert namelijk meerdere bijzondere voordelen, waardoor vrij weinig andere smartphones aan de iPhone XR kunnen tippen.

Voordelen van de IPhone XR

Laten we allereerst naar de belangrijkste voordelen van de iPhone XR kijken. We komen dan al snel uit op de batterij. De accu van deze iPhone is namelijk verder geoptimaliseerd door Apple. Dit betekent dat je nog langer met één acculading kunt doen. Apple heeft dit weten te bewerkstelligen door de capaciteit van de accu te vergroten, maar daarnaast ook door de interne processen van de smartphone te optimaliseren. Maar, de betere accuprestaties zijn ook deels aan het nieuwe scherm te danken.
Een ander belangrijk voordeel is namelijk terug te vinden in het scherm. Apple heeft bij de iPhone XR namelijk gekozen voor een lcd-display. Dit display vraagt simpelweg minder capaciteit van de accu, waardoor de accuprestaties zo goed zijn.
Ook is deze smartphone in meerdere kleuren verkrijgbaar. Hierdoor heb je altijd een kleur die perfect op jouw smaak aansluit. Je hebt de keus uit rood, geel, wit, zwart, blauw en oranje.

Wat betreft de processor en het werkgeheugen heb je bij de iPhone XR niks te klagen. Vele gebruikers geven zelfs aan dat deze smartphone sneller is dan de duurdere variant; de iPhone XS. Daarmee komen we direct bij het laatste voordeel dat we graag willen benoemen; het prijskaartje. Deze smartphone is (over het algemeen) 300 euro goedkoper dan de iPhone XS.

Nadelen van de IPhone XR

Is het dan allemaal koek en ei met de iPhone XR? Nee, toch niet. Zo is de camera van smartphone niet zo goed als die van de iPhone XS. Dat zie je echter terug in het hierboven genoemde verschil in de aankoopprijs.
Een ander nadeel is terug te vinden in het ontwerp van de telefoon. De telefoon is namelijk behoorlijk groot; een schermformaat van 6,1 inch valt groot te noemen. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om de smartphone met één hand te bedienen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een perfect functionerende smartphone? Wil je daarbij geld uitgeven? Maar, niet zoveel geld als voor een iPhone XS? In dat geval zit je met de iPhone XR absoluut goed. Onder andere de accucapaciteit, de verschillende kleuren en het scherm zijn redenen om absoluut eens naar deze telefoon te kijken!Tags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.