Wat is een integraalhelm?

Een integraalhelm is een bescherming

Bij het kopen van een helm heb je de keuze uit een integraal- en jethelm. Veelal wordt er gekozen voor een integraalhelm, maar wat is dit precies voor helm? Deze helm omsluit het gehele hoofd wat zorgt voor optimale bescherming. Het vizier van een integraalhelm is overigens wel opklapbaar.

Doordat het hoofd, gezicht en ogen volledig zijn afgedekt zorgt deze helm ervoor dat je comfortabel kan motorrijden ook bij slechtere weersomstandigheden. Een ander groot voordeel van deze helm is dat je geen last hebt van vliegjes tijdens het rijden. Niet voor niets kiezen de meeste motorrijders voor een integraalhelm.

In vergelijking met een jet- of systeemhelm is zijn integraalhelmen wel een stukje zwaarder in gewicht en is het zichtveld over het algemeen minder groot. Een ander nadeel van deze helmen is dat het tijdens de zomer als warm kan worden ervaren, dit is echter gemakkelijk te voorkomen door een helm te kopen met een luchtventilatiesysteem. Wil je een integraalhelm kopen? In het motorhelmen assortiment van Motorkledingstore.nl vind je een ruim assortiment voor de beste prijs!Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.