Wat betekent Hypotheek oversluiten?

Hypotheek oversluiten betekent het vernieuwen van je hypotheek

Veel mensen lezen over de lage historisch lage hypotheekrente en willen hier nu ook van profiteren. Kan dit en hoe pak je dit aan?

Je kunt je huidige hypotheek oversluiten indien de waarde van jouw woning hoger is dan de huidige hypotheekschuld. Bij onder water staan van de woning zijn er overigens ook mogelijkheden.

Ga je op dit moment verbouwen en dient de huidige hypotheek hiervoor verhoogd te worden? Dan is het raadzaam ook te kijken of het oversluiten naar een andere geldverstrekker niet financieel voordeliger is.
Ook het intern oversluiten (dus bij dezelfde geldverstrekker) kan een goed alternatief zijn.

Is jouw rentevast periode bijna voorbij? Ook dat is een goed moment om te bekijken of de hypotheek overgesloten kan worden. Immers bij einde rentevast periode hoeft er geen boeterente betaald te worden!

De lage rente van nu is ook ideaal om te kijken of de huidige hypotheek nog wel aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Misschien wil je nu wel zekerheid van aflossen in plaats van een aflossingsvrije hypotheek of bevalt de beleggingshypotheek niet meer.
Je kunt dan de hypotheek oversluiten naar een andere vorm en de lage rente van nu vangt een deel van de aflossing op waardoor de maandlasten niet al te hard stijgen of wellicht gelijk blijven. Terwijl je wel aan het aflossen bent.

Zijn er ook kosten aan het oversluiten van een hypotheek? Ja het oversluiten naar een andere geldverstrekker kost geld. De oversluitkosten bestaan uit taxatiekosten, meestal een boeterente van de huidige geldverstrekker, taxatiekosten en de kosten van de hypotheekadviseur.

Deze kosten dienen terugverdiend te worden door de lagere maandlast van de nieuwe hypotheek.

Zoals u kunt lezen is het altijd goed om uw huidige hypotheek weer eens tegen het licht te houden!Tags: , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.