Wat is hondenvoer?

Hondenvoer is voer voor honden

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer. Afhankelijk van de gezondheid van je hond kun je ervoor kiezen om een bepaalde soort voer te nemen. Als je hond bijvoorbeeld overgewicht heeft is het een goed idee om over te stappen op dieetvoeding. Als je niet zeker weet of dat goed is voor je hond, kun je altijd de dierenarts raadplegen.

Gezondheidsvoeding

Het kan ook zijn dat je hond allergisch is voor een bepaald ingrediënt in hondenvoer. Dan is het belangrijk dat je hondenvoer kiest die dat ingrediënt niet bevat. Er zijn verschillende soorten gezondheidshondenvoer, die alleen belangrijke voedingsstoffen bevatten. Op de website waar je het voer gaat bestellen, of in de dierenwinkel kun je altijd kijken welke ingrediënten de voeding bevat. Bij twijfel is het altijd verstandig om een dierenarts te raadplegen of wellicht met een hele kleine portie te proberen.

Hondensnacks

Ook een hond heeft af en toe wel eens zin in een lekkere snack. Veel eigenaren van honden lopen dan naar de koelkast om een lekker plakje vleeswaren te pakken. Toch is het veel gezonder voor je hond om een snack te geven die speciaal voor honden gemaakt is. Ook honden snacks kun je gewoon online bestellen en het assortiment is groot.
Snacks kun je ook heel goed inzetten als beloning om je hond te belonen als hij iets goeds heeft gedaan. Hierdoor associeert de hond deze snack met datgene wat hij goed heeft gedaan en is de kans groter dat die deze actie vaker zal doen.

Biologische voeding

Als je echt gezonde voeding voor je hond wil bestellen is het een goed idee om eens te kijken naar biologisch hondenvoer. Dit voer wordt namelijk alleen geproduceerd met natuurlijke ingrediënten. Dat betekent dat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen zijn toegevoegd.
Over het algemeen wordt deze voeding gemaakt van natuurlijke granen en echt dierlijk vlees. Een van de beste aanbieders van natuurlijke voeding is BIOFOOD. Dit bedrijf is namelijk gespecialiseerd in biologische voeding voor je hond.
Als je biologisch hondenvoer gaat bestellen is het wel belangrijk dat de voeding is voorzien van het EKO keurmerk. Dan weet je namelijk zeker dat het ook echt biologisch gekeurd is.

Online hondenvoer bestellen

We leven in een drukke tijd waar we nog nauwelijks tijd hebben om naar de winkel te gaan. We werken van ’s ochtends tot ’s avonds en zijn blij al we weer thuis zijn bij onze lieve viervoeter. Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om nog even naar de dierenwinkel te rijden om voer te kopen. Gelukkig leven we in het tijdperk van digitalisering en kun je bijna alles voor je hond gewoon online bestellen. Alles wat je nodig hebt kun je eenvoudig vinden op het internet en in de veel gevallen gratis laten thuisbezorgen (af bij genoeg afname).

Goede merken voor je hondenvoer

Er zijn wel duizenden verschillende merken hondenvoer, maar ze zijn niet allemaal even goed. Toch is goed voer voor je hond belangrijk om je hond op lange termijn gezond te houden. Meestal is er een merk waar je hond zelf het meest gek op is. Dan ga je natuurlijk voor dat merk. Soms is er een verschil tussen wat je hond lekker vindt, en wat echt gezond is voor je hond.
Een aantal merken die gezonde voer maken zijn:

  • BIOFOOD
  • ACANA
  • HAPPY DOG
  • HILLS
  • Edgar Cooper

Het kan natuurlijk zijn dat jij een ander merk hebt dan een van de bovengenoemde. Het gaat erom dat je voer vooral gemaakt is van natuurlijke producten. Het meest gezonde hondenvoer is over het algemeen gebaseerd op rauw vlees omdat dit het beste bij het verteringsstelsel van de hond past.Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.