Wat is een haartransplantatie kliniek?

Een haartransplantatie kliniek is een plek voor haartransplantaties

Een haartransplantatiekliniek kiezen voor een haartransplantatie begint bij een goede voorbereiding. Informatieve websites en reviews kunnen al veel inzicht geven. En tijdens een oriënterend consult krijgt u een completere indruk van een haartransplantatiekliniek. Maar welke moet je nou kiezen?

Welke haartransplantatiekliniek?

Het is zo’n vraag waar u graag vooraf een antwoord op wilt hebben: waarin verschillen haarklinieken nu van elkaar? Wat doen ze anders? En wat maakt de ene kliniek beter in haartransplantaties dan de andere? Hairplus medical care begrijpt dat u graag de juiste afweging maakt bij keuze van een haartransplantatiekliniek. Want een haartransplantatie is immers een medische ingreep. Gelukkig zijn er voldoende aanknopingspunten om een goede haarkliniek van een minder goede te onderscheiden.

Grote verschillen kunnen al in de toegepaste technieken voor een haarimplantatie zitten. Er zijn twee gangbare methoden: FUT (Follicular Unit Transplantation) en FUE (Follicular Unit Extraction). De FUT techniek is ook bekend onder de naam strokentechniek. Een donorstrip wordt opgedeeld in grafts (haarzakjes), die daarna in het receptorgebied worden geplaatst. Het grote nadeel is het blijvende – en zichtbare – litteken. Om deze reden werkt Hairplus medical care niet met de FUT-techniek.

FUE haarimplantatie: beter resultaat

Daarom heeft FUE snel terrein gewonnen. Daarbij worden grafts één voor één uit een donorgebied gehaald en elders op uw hoofd teruggeplaatst. U ervaart dat het resultaat beter is, de ingreep amper zichtbaar is en uw hoofdhuid sneller geneest. Echter, niet elke haarkliniek is even ervaren in FUE als Hairplus medical care, dat een van de pioniers voor deze methode in ons land was.

Haartransplantatie ervaringen op internet

Goede aanknopingspunten zijn ook te vinden op internet. Er zijn haarfora en reviews van cliënten waarin zij hun ervaringen delen maar ook medische sites die goede en betrouwbare inhoudelijke informatie geven. Die informatie is ook te vinden op de website van elke haartransplantatiekliniek. Vooral Hairplus vindt het heel belangrijk potentiële cliënten goed op de hoogte te brengen van wat u te wachten staat.
Wist u dat in klanttevredenheidsonderzoeken de achtergrondinformatie van Hairplus altijd hoog gewaardeerd wordt?

Oriënterend consult haarimplantatie

De beste indruk krijgt u natuurlijk ter plekke, bij een oriënterend consult over een haartransplantatie bij een haartransplantatiekliniek. Het is daarbij belangrijk de juiste vragen te stellen. Is een haarimplantatie bij mij wel mogelijk? Hoe verloopt het natuurlijke uitvalspatroon bij mij? Is het donorgebied toereikend? En wat voor dichtheid kan ik na de ingreep verwachten?

Arts haarkliniek

Zorg ook dat u meer te weten komt over de behandelende arts: zijn of haar ervaring met haartransplantaties, maar ook of die ervaring wel van recente datum is. Essentieel is ook een check op de verplichte BIG-registratie voor artsen. Wie wil er het risico lopen behandeld te worden door iemand die zich onterecht voor arts uitgeeft?

Controles na haartransplantatie

Veelzeggend is ook hoe het is geregeld met de controles na de haartransplantatiebehandeling. Bij Hairplus is zo’n eindcontrole – een jaar na de ingreep – een standaard onderdeel van de behandeling. U heeft dan een afspraak met de arts die u heeft behandeld. Tussentijdse controles zijn bij Hairplus altijd mogelijk. En dat hoeft niet eens een fysieke controle ter plekke te zijn; aan de hand van een foto kan de behandelende arts ook tussentijds snel een telefonisch of e-mailconsult voor u inplannen.

Haarimplantatie: complicaties

Ondanks alle mooie verhalen op websites en in folders heeft niet elke haartransplantatiekliniek alles op orde. Uit ervaringen van cliënten is bekend dat er regelmatig verkeerde inschattingen van het aantal grafts worden gemaakt of dat de technische kwaliteit te wensen overlaat. Ook schieten klinieken weleens tekort in de communicatie met hun cliënten. Laat u nooit overtuigen door een eventueel financieel voordeel. Uiteindelijk is een haartransplantatie een medische ingreep, één die absoluut goed moet worden uitgevoerd. En kies daarom voor zekerheid.

Inmiddels overtuigd van Hairplus medical care als haartransplantatiekliniek of wil je meer informatie bekijk de online consultagenda voor een afspraak.Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.