Wat is Groenlipmossel?

Groenlipmossel is een mosselsoort

Groenlipmossel, u heeft er vast weleens van gehoord. Maar wat is groenlipmossel nu precies? Groenlipmossel (Perna canaliculus of Green-lipped mussel) is een mosselsoort die voorkomt in de schone wateren bij Nieuw-Zeeland. Het is een flinke mossel die wel 25 cm groot kan worden en de schaal is groen tot donkerbruin. De groenlipmossel bevat veel kostbare voedingsstoffen en ze worden daarom niet alleen gegeten, maar vooral ook verwerkt tot voedingssupplementen. Er worden twee soorten supplementen gemaakt; capsules met gevriesdroogd groenlipmossel poeder en capsules met groenlipmossel olie.

Groenlipmosselpoeder en GAG’s

Als de mosselen worden geoogst, worden ze gevriesdroogd, gestabiliseerd en vermalen tot groenlipmossel poeder. Dit gevriesdroogde groenlipmosselpoeder bevat allemaal nuttige ingrediënten zoals eiwitten, lipiden, omega-3-vetzuren en glycosaminoglycanen. Glycosaminoglycanen (GAG’s) zitten alleen in het groenlipmossel poeder. Het is een glucosamine- en chondroïtine-achtige stof. De groenlipmossel bevat deze glycosaminoglycanen in de natuurlijke, bioactieve vorm. Een belangrijk voordeel is dat deze zachte, natuurlijke vorm van glycosaminoglycanen gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. In tegenstelling tot reguliere vormen van glucosamine en chondroïtine, die meestal synthetisch uit kraakbeen wordt gewonnen.

Groenlipmosselolie vloeibaar

Bij de vloeibare groenlipmossel olie ligt de nadruk voornamelijk op de unieke omega vetzuren en lipiden. De groenlipmosselolie capsules bevatten niet de GAG’s die het groenlipmosselpoeder wel bevat. Groenlipmosselolie vloeibaar bevat niet alleen de gezonde omega-3-vetzuren als DHA en EPA, maar ook nog 30 andere essentiële vetzuren. Deze vetzuren zijn mengsels van enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze combinatie van essentiële vetzuren maakt Groenlipmosselolie vloeibaar uniek. Het is zo effectief dat er maar een zeer kleine hoeveelheid van nodig is.

Groenlipmossel met curcumine en zwarte besblad

Hoewel groenlipmossels van zichzelf al ontzettend veel goede voedingsstoffen bevatten, zijn er een paar soorten supplementen waaraan natuurlijke stoffen zijn toegevoegd waardoor er een nog betere ondersteuning ontstaat zoals groenlipmossel capsules met curcumine en zwarte besblad. Curcumine en zwarte besblad zijn goed voor de gewrichten* en om soepel te bewegen*.

Groenlipmosselextract met boswellia serrata extract en duivelsklauw extract

Deze groenlipmossel formule is speciaal aangevuld met extracten van boswellia en duivelsklauw. Deze plantaardige extracten werken ondersteunend op de gewrichten*. Ook is er BioPerine® aan toegevoegd om de opname van het groenlipmossel extract te verbeteren.

* Deze gezondheidsclaims zijn in behandeling bij de Efsa

Afbeelding:
Vitaminesperpost


Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.