Wat is gourmetten?

Gourmetten is eten koken aan tafel

Gourmetten is een bijzondere maaltijd waarbij iedereen zijn eigen vlees, vis en groente kan bakken op een bakplaat of een minipannetje dat onder de bakplaat wordt verhit. Het is vooral tijdens kerst en met pasen waanzinnig populair.

Gezellig en lekker

In Nederland is gourmet enorm populair, vooral tijdens de feestdagen. Dat komt onder andere doordat het weinig voorbereiding vereist. Natuurlijk moet je voor genoeg vlees, vis, groente en bijgerechten zorgen. Maar je hoeft het niet vooraf zelf klaar te maken. Dat doe je namelijk allemaal aan tafel. Dat is niet alleen ontzettend lekker maar natuurlijk ook nog eens heel gezellig om te doen. Het fijne is bovendien dat je heel veel bijzondere gerechtjes zelf kunt klaarmaken en dat iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij eet.

Heel veel keuze

Natuurlijk kun je voor gemak gaan. Er zijn tal van kant-en-klare gourmetschotels beschikbaar bij de supermarkt of slager. Natuurlijk wil je er dan ook nog wat groente bij en eventueel vis. Andere mensen kiezen er liever voor om het vlees zelf te snijden en de lekkerste gerechten te maken voor de gasten. Deze kunnen ze vervolgens uiteraard wel zelf bakken. Voordeel is daarbij dat je qua kruiden ook kunt variƫren. Iedereen bepaalt eenvoudigweg zelf hoeveel peper, zout en eventueel andere kruiden er op het vlees of de vis wordt gedaan. En voor de kinderen kun je tijdens de gourmet natuurlijk ook de leukste dingen maken zoals pannenkoekjes of snack stokjes. Op die wijze kun je het tijdens het gourmetten in principe iedereen naar de zin maken.Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.