Wat is GoSpaces?

GoSpaces is een e-commerce platform

Gospaces is een e-commerce platform dat eerder dit jaar werd gelanceerd door moederbedrijf Shopify, met het platform kun je een gratis website bouwen en gemakkelijk een webwinkel beginnen. Gospaces is speciaal ontworpen voor internationaal gebruik. Sinds 2013 is de tool al in ontwikkeling, maar tot op de dag van vandaag worden er nog verbeteringen doorgevoerd en nieuwe dingen getest. Gospaces werd eerder dit jaar gelanceerd in 38 landen en in 20 talen (waaronder dus ook Nederland).
Volgens de website zelf is het doel om mensen te ondersteunen in het bouwen van businesses en het testen van nieuwe projecten. Ze zijn zich ervan bewust dat er veel platformen zijn die lijken op Gospaces. Maar Gospaces is door hun flexibliteit en openheid erg vernieuwend. Met Gospaces maak je niet ‘gewoon’ een website. Je maakt een business. De belangrijkste kenmerken van Gospaces is de gemakkelijke en simpele interface. Geen toeters en bellen om je aan te ergeren. Gospaces is als het ware een soort versimpelde versie van Shopify. Erg handig voor mensen die niet zoveel verschillende opties nodig hebben of gewoon van rust houden. Zo hebben gebruikers bijvoorbeeld geen technische kennis nodig om een website op te zetten en kan je kiezen uit een aantal simpele thema’s. Er worden meer dan 180 verschillende valuta ondersteund. Daarnaast kan je kiezen uit een heleboel verschillende betaalmiddelen, waaronder Paypal, Bitcoin en creditcard. Hierdoor wordt het mogelijk voor mensen van over de hele wereld om Gospaces te gebruiken.

Gospaces is gratis totdat de gebruiker meer dan $50 aan producten of diensten verkocht heeft. Daarna kost het platform $9 per maand, plus drie procent transactiekosten. Daarnaast biedt Gospaces een heleboel online tools aan om beginnende ondernemers op weg te helpen: een logomaker/logogenerator waarmee je zelf een logo kunt ontwerpen of een bedrijfsnaam generator om te helpen bij het verzinnen van een bedrijfsnaam.

Mocht je business zo groot worden dat je als het ware over Gospaces heen groeit, dan is dat geen probleem. Gospaces biedt een ‘extensible’ optie. Zo kun je achter de schermen hetzelfde platform blijven gebruiken, zelfs al kies je ervoor om je website bijvoorbeeld ergens anders te hosten.
Op Gospaces kun je van alles verkopen. Of het nu abonnementen, babykleren, digitale downloads of diensten zijn, het platform is er voor elke ondernemer. Ook niet onbelangrijk: omdat Gospaces tot op zekere hoogte gratis is, is het ‘t perfecte platform om projecten te testen. Werkt het niet? Dan sluit je de website gewoon, en heb je er geen geld aan verloren.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.