Wat is een Google Penalty?

Een Google Penalty is een straf van Google

Een Google penalty is dus een straf van Google die ze geven wanneer je op een oneerlijke manier probeert om hoog in de zoekresultaten pagina’s te komen. Denk hierbij een de oude methode die in het verleden dus goed werkte: maak een witte pagina op je website met witte tekst die veel van je zoekwoorden bevatten. Een gebruiker ziet hier dus niets van, maar Google indexeert dit wel en ziet je als een relevante pagina voor dat zoekwoord. Door de verbeterde scraping technieken kun je voor dit soort praktijken dus een straf krijgen. Dit wordt ook wel Blackhat SEO genoemd, en in principe kun je ervan uitgaan dat je met blackhat seo een grote kans loopt om een Google Penalty op te lopen.

Het resultaat van de Google Penalty kan verschillend zijn en hangt af van de misstap die je hebt gemaakt en hoe ernstig dit is. Het kan zijn dat je zoekresultaten wat slechter worden (dus dat je wat later op de lijst komt, of op een latere pagina) maar bij ernstig misbruik kan het ook zo zijn dat je pagina’s in het geheel uit de zoekresultaten gehaald worden. Je zult begrijpen dat het niet wenselijk is om zo’n straf op te lopen: je loopt hierdoor veel website bezoek mis (en op die manier dus ook veel leads of sales).

Maar een straf wordt niet enkel uitgedeeld door blackhat seo, ook als er malware gevonden is op de website kan een penalty uitgedeeld worden. Het is dus niet alleen verstandig om je website veilig te houden, in dit geval is het ook van levensbelang. Daarbij zijn er ook genoeg methodes om op een juiste manier je website hoger in de zoekresultaten te krijgen, denk bijvoorbeeld aan linkbuilding, of je site op technisch vlak correct in te stellen, er zijn tal van legale mogelijkheden, maar ze kosten wel de nodige tijd en geld.Tags: , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.