Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een gegoten vloer

Een gietvloer is een vloer die in steeds meer woonkamers is terug te zien. Deze afwerkvloer is geheel naadloos en wordt vaak gemaakt op basis van kunststofhars. De vloer wordt in verschillende vloeibare lagen over elkaar heen gegoten, waarbij ieder deel eerst moet uitharden voordat de nieuwe laag er overheen gegoten kan worden. Nadat de laatste laag gegoten is wordt de vloer afgewerkt met lak en mogelijk een coating.

Gietvloer op verschillende ondergronden

Gietvloeren kunnen over vrijwel elke ondergrond heen gegoten wordt. Dit is een groot voordeel wanneer je een tegelvloer hebt liggen maar liever een gietvloer hebt, dan hoeft de oude vloer niet eerst verwijderd te worden. Voorwaarde is wel dat de ondergrond droog en vast ligt. Een vloerenspecialist kan hier meer over vertellen en jou het juiste advies geven. De specialist kan er bovendien voor zorgen dat de vloer zo optimaal mogelijk bij jou op locatie gelegd wordt.

Varianten gietvloer

Er zijn verschillende varianten waarin een gietvloer geleverd kan worden. Afhankelijk van waar het voor gebruikt wordt, kan een type vloer gekozen wordt. Wordt de vloer gelegd in een werkomgeving, waar ook machines en heftrucks bijvoorbeeld rijden, dan wordt gekozen voor een extra stevige vloer die tegen een stootje kan. Wordt de vloer gelegd in een huiskamer, dan wordt vaak gekozen voor een wat meer flexibele ondergrond die ook een meer moderne uitstraling heeft. Een gietvloer komt bijvoorbeeld in de varianten acrylaat gietvloer, een epoxy gietvloer of troffelvloer.

Makkelijk te onderhouden

Een gietvloer kenmerkt zich door de grote mate van hygiƫne. Omdat de vloer geen naden of randen heeft, kan vuil en stof zich niet hechten aan de vloer. Daarnaast kan een gietvloer heel eenvoudig worden voorzien van een coatinglaag die er voor zorgt dat de vloer extra schoon blijft. Wordt er toch iets geknoeid op de vloer, dan is het eenvoudig af te doen met een nat doekje of een dweil.Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.