Wat betekent FUE?


FUE betekent Follicle Unit Extraction

Je kent ze vast wel, de bekende Nederlanders als Ronald en Frank de Boer, Lange Frans en Najib Amhali die ook al hebben gekozen voor een Haartransplantatie Turkije. En in (bijna) gevallen is daarbij gewerkt op basis van de zogenoemde FUE-methode.

Bij een behandeling volgens de FUE-methode (een afkorting van Follicle Unit Extraction) worden microscopische kleine instrumenten met een maximale doorsnede van 0,55 tot 0,70 mm gebruikt. Allereerst wordt daarbij met een holle naald de haarzakjes uit het donorgebied – meestal de haarkrans, maar soms ook andere delen van het lichaam – geoogst. De op deze manier getransplanteerde haarzakjes – ook wel grafts genoemd – worden vervolgens direct naar het kalende gebied verplaatst.

Een groot voordeel van de FUE-methode is dat hierbij de haren niet worden bewerkt en qua structuur dus volledig hetzelfde blijven. Tevens genezen de wondjes van de injecties op de plekken waar het haar is weggenomen veelal heel snel en blijven er ook geen langgerekt litteken over, zoals dat vroeger wel het geval was met de oude FUT-techniek.

Bij een Fue behandeling begint het getransplanteerde haar gemiddeld na zo’n vier maanden weer te groeien en na een jaar is het resultaat optimaal. De getransplanteerde haren zijn op dat moment volgroeid, gezond, dik en volledig opgenomen in het omliggende haar.

Een aantal voordelen van de FUE-haartransplantatie op een rijtje:

  • Geen gebruik van scalpel, nietjes of hechtingen;
  • Behandeling onder plaatselijke verdoving;
  • Snelle genezing en minimaal risico op zichtbare littekens;
  • Natuurlijk haardos als resultaat en lange termijn oplossing.

Afbeelding:
FuePerfect


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.