Frittata is een gerecht uit Italië
Je kunt de frittata beschouwen als de omelet van Italië, maar eigenlijk is het wel wat meer dan dat. De frittata is ontstaan uit armoede: vroeger kon men het zich niet altijd veroorloven om elke dag een nieuw maal te maken. Men begon dus alle restjes van de vorige dag (of dagen) bij elkaar te gooien en dat op te eten. Er is dus niet echt een vast lijstje met ingredienten van een fritatta het zijn de groenten en pasta’s die je nog hebt liggen. Veel gebruikte ingredienten in de moderne keuken zijn: kruiden, ei, geraspte kaas, kwark, aardappel, ui. Een omelet is dun en wordt gemaakt op hoog vuur, een frittata is meestal dik en wordt langzaam gegaard. Je kunt dus zeggen dat een frittata een soort combinatie is tussen een omelet en een pizza (met een beetje het idee van een pannekoek).
PxHere
Tags: armoede, ei, fritata, frittata, geraspte, gerecht, groenten, italie, kaas, keuken, omelet, pannekoek, pizza, ui