Een flexitariër is iemand die minder vlees eet
Iemand die zich een flexitariër noemt is iemand die minimaal 1 dag per week geen vlees eet. Meer dan 75% van de Nederlanders kan zich (bewust of onbewust) een flexitariër noemen. Het kiezen voor minder vlees is beter voor je gezondheid, voor het dierenwelzijn en ook voor het milieu. De Stichting Natuur en Milieu zet zich actief in om mensen bewust te maken van wat ze eten, en mede daardoor neemt het aantal flexitariërs elk jaar toe. Een flexitariër heeft minder kans op overgewicht, verschillende soorten kanker, hoge bloeddruk, etc.: hiermee is het een gezondere leefwijze. Door het minder eten van vlees zouden er minder dieren gedood hoeven te worden, waardoor het dus ook goed voor het dierenwelzijn is (een vegetariër zou per jaar 100 dieren levens sparen).
Tags: bewust, dieren, dierenwelzijn, flexitarier, gewicht, gezond, kanker, milieu, natuur en milieu, overgewicht, vlees