Wat betekent ERP?

ERP betekent Enterprise Resource Planning

Met een ERP systeem kun je de productiviteit van je organisatie maximaliseren, kosten beheersen en je product of dienst optimaal laten aansluiten bij de wensen van de klant. Eigenlijk is het zo dat al je bedrijfsprocessen kunnen samenkomen in een ERP systeem. Een ERP systeem bestaat eigenlijk uit verbindingen tussen allerlei verschillende bedrijfsprocessen en gegevens van de verschillende afdelingen. Dit wordt allemaal opgeslagen in een centrale database, zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn. Omdat elke organisatie weer een beetje anders is, of toch weer wat andere wensen heeft is een ERP systeem bijna altijd maatwerk. Natuurlijk zijn er veel standaard modules aanwezig zoals een CRM systeem, een administratie module, etc. Deze moeten wel op de juiste manier worden ingesteld en passend gemaakt voor de manier waarop jij zaken doet.

Ondanks het feit dat een ERP systeem veel voordeel kan bieden (makkelijker gegevens inzien, op 1 plek wijzigingen doorvoeren, doorlooptijden verkorten, betere beheersing van processen, etc.) kan een ERP systeem natuurlijk ook nadelen hebben. Veel genoemde nadelen zijn bijvoorbeeld de implementatie kosten (maar die zijn vaak snel terug verdiend) en het afhankelijk zijn van 1 systeem. Maar ook dat hoeft geen probleem te zijn: je hebt op deze manier dus ook maar 1 partij waarmee je werkt en dus 1 aanspreekpunt voor al je problemen, dit zorgt weer voor minder problemen op andere vlakken.

Omdat elk bedrijf anders is, en er vele aanbieders van ERP systemen zijn, is het verstandig om eens een kijkje te nemen bij ERP overzicht en meteen te zien welk ERP systeem het beste bij je organisatie of je budget past.Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.