Wat betekent erectie?

Erectie betekent gezwollen penis

Wanneer we het hebben over een erectie, gaat het feitelijk over het opzwellen van de penis, waardoor een harde penis ontstaat. De kamers vullen zich met bloed door een trigger die vanuit de hersenen ontstaat, dit heeft meestal te maken met seksuele opwinding. Er kunnen echter ook andere oorzaken voor een erectie zijn. Zo zijn er mannen die een erectie ontwikkelen als zij zich ontspannen. Ook komt een erectie meestal in de ochtend voor, na enkele minuten verdwijnt deze meestal.

oe kun je een erectie krijgen vanuit seksuele opwinding?

Voor iedere man ontstaat een erectie om andere redenen. De meeste mannen voelen zich tot het andere geslacht aangetrokken. Er zal een erectie ontstaan wanneer er sprake is van bepaalde fantasieën en er kan een erectie ontstaan bij aanrakingen. Bij veel mannen is dit min of meer gelijk, toch zijn er ook grote verschillen. Als er sprake is van seksuele opwinding en het verkrijgen van een erectie, bereid het lichaam zich voor op seks. Door middel van een erectie kan er gepenetreerd worden en werkt een man toe naar een ejaculatie. Dit gebeurt meestal binnen enkele minuten en kan tot een half uur duren. Dit heeft te maken met psychologische factoren, leeftijd en gevoeligheid. Meestal resulteert stimulatie in een ejaculatie. Zo kan het zaad in de baarmoeder geschoten worden en is het mogelijk om een vrouw zwanger te maken. Hieraan is het biologische doel van de voortplanting gebonden. Vaker is genot het belangrijkst en ligt er geen biologisch doel aan verbonden.

Manieren om potentie te verhogen

Er zijn verschillende manieren om een erectie te krijgen. Soms wordt er medicatie gebruikt om een erectie te krijgen of langer vast te houden. Met name voor oudere mannen is dit een uitstekende oplossing, er kan op deze manier een actief leven worden aangehouden. Ook kunnen er psychologische oorzaken zijn voor het ontbreken van potentie. Denk aan een relatie die niet lekker loopt en factoren zoals stress of vermoeidheid. Dit zijn allerlei redenen waardoor erectieproblemen ontstaan. Potentie verhogen met alternatieven? Naast erectiemiddelen zijn er nog veel meer manieren om de potentie te verhogen. Denk aan het uitvoeren van speciale oefeningen om de PC spieren te versterken of het nuttigen van voeding waarmee je jouw seksleven kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door het eten van oesters, waardoor je meer zink tot je neemt en de productie van testosteron bevordert.Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.