Wat betekent EPA?

EPA betekent Energie Prestatie Advies

Een Energieprestatieadvies, oftewel EPA, is een rapport waarin alle energiebesparende maatregelen voor het geïnspecteerde bedrijfspand staan. Het treffen van deze maatregelen zorgt ervoor dat je bedrijfspand energiezuiniger wordt en het pand dus een groener energielabel krijgt.

Een energieprestatieadvies kun je gemakkelijk en snel aanvragen op Energielabelvoormijnpand.nl. Via de website kan je een afspraak maken voor een inspectie door een EPA adviseur op locatie. Vervolgens ontvang je binnen één week na de inspectie het energielabel en energie adviesrapport.

Wat doet een EPA adviseur?

Een EPA adviseur komt langs op locatie om het pand te inspecteren op het gebied van isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming. Alle gegevens die invloed hebben op het energieverbruik worden genoteerd om vervolgens uitgewerkt te worden tot een energielabel met adviesrapport. Een gecertificeerde EPA adviseur levert dan ook een 10 jaar geldig energielabel. Zo’n label is tegenwoordig trouwens verplicht. Dus beschik je als pandeigenaar nog niet over een energielabel? Een energielabel bedrijfspand aanvragen is dan zeker verstandig om een hoge boete te voorkomen!

Waarom een energielabel aanvragen?

Een energielabel vraag je als pandeigenaar dus aan bij verhuur of verkoop om te voldoen aan de verplichting. Maar een energielabel met energieprestatieadvies geeft je ook duidelijk inzicht in de energieprestatie van je pand. Het nemen van energiebesparende maatregelen zorgt ervoor dat je een groener energielabel krijgt. Wat vervolgens je pand interessanter maakt voor potentiële kopers of huurders.Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.