Wat betekent EPA-U?

EPA-U betekent Energie Prestatie Advies Utiliteit

Onder utiliteit vallen gebouwen als: kantoren, onderwijsinstellingen, gezondheidszorggebouwen, horecagebouwen, sportgebouwen, winkelpanden en publieke gebouwen. Veel vastgoed valt dus onder utiliteitsbouw.

Als je een EPA-U adviseur inschakelt voor je bedrijfspand dan komt hij of zij langs voor een inspectie om de energiezuinigheid van het pand vast te stellen. Tijdens de inspectie van het bedrijfspand wordt er onder andere gekeken naar de verlichting, isolatie en technische installaties.

De energiezuinigheid wordt aangegeven door middel van een energielabel. De klasse kan van A++++ tot G zijn, waarbij A++++ het meest energiezuinig is. Na de inspectie worden alle genoteerde gegevens door de inspecteur uitgewerkt tot een energieprestatieadvies rapport. In dit rapport vind je alle energiebesparende maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel en het energielabel van dit moment. Dit energielabel is 10 jaar geldig. Een energielabel voor een bedrijfspand is verplicht om in bezit te hebben bij verkoop of verhuur van je bedrijfspand.

Energielabel verplichting

Hierboven hebben we het er al kort over gehad: een energielabel voor je bedrijfspand is verplicht. Deze labelplicht geldt sinds 1 januari 2008 voor alle gebouwen met de functies:

  • Winkelpand
  • Publieke functie
  • Onderwijs
  • Sport
  • Kantoor
  • Gezondheidszorg
  • Horeca

Heb je geen energielabel in je bezit tijdens de verkoop of verhuur van je bedrijfspand? Dan riskeer je een hoge boete die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Er wordt regelmatig gecontroleerd op de aanwezigheid van een energielabel, dus mocht je deze nog niet hebben. Vraag deze direct aan bij een gecertificeerd energieadvies bedrijf.Tags: , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.