Wat is een elektrische sigarettenmaker?

Een electrische sigarettenmaker maakt sigaretten

Een elektrische sigarettenmaker is een elektrisch apparaat dat je gebruikt om zelf sigaretten te maken. Het zijn vooral de verstokte rokers die deze apparaten gebruiken. Met de sigarettenmaker kun je lege hulzen vullen met tabak. Dit is dus iets heel anders dan een Esigaret, want met een sigarettenmaker maak je echte sigaretten van tabak en lege filterhulzen en een Esigaret is een inhalator als vervanging voor sigaretten.

Waarom zou je zelf sigaretten maken?

Zoals bijna iedereen wel weet worden sigaretten steeds duurder. Dit heeft te maken met de belasting die geheven wordt op sigaretten en tabak. Het beste en goedkoopste is natuurlijk om te stoppen met roken. Maar niet iedereen kan dit of wil dit. Dan is een elektrische sigarettenmaker een goede oplossing. Hiermee bespaar je namelijk ontzettend veel geld. Als je bijvoorbeeld een pakje per dag rookt, dan bespaar je al snel 4,50 euro per dag. Dat is ontzettend veel geld, want op jaarbasis is dat zo’n 1600 euro.

De kwaliteit van zelfgemaakte sigaretten

Je hoeft niet in te leveren op de kwaliteit van je sigaretten. Je kunt namelijk losse tabak kopen van je favoriete merk. Koop dan niet een gewoon pakje shag, want dat is nog steeds duur. Bovendien is deze shag niet geschikt voor een sigarettenmaker. Er worden grote bussen met tabak verkocht speciaal voor het zelf maken van sigaretten. Zo kun je dus nog steeds genieten van je favoriete tabak. Een extra voordeel is dat je zelf bepaalt hoe sterk je je sigaret maakt. Je kiest namelijk zelf hoeveel tabak je in de hulzen doet.

Ook de filterhulzen zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Zo kun je dus je eigen favoriete combinatie van hulzen en tabak maken. Je kunt voor de gewone hulzen kiezen, maar er zijn bijvoorbeeld ook extra lange hulzen te koop.
De kwaliteit van je sigaretten gaat met een sigarettenmaker dus niet achteruit. Bovendien smaakt je sigaret misschien wel nog beter omdat je weet hoeveel geld je wel niet bespaard hebt door zelf je sigaretten te maken.

Wat heb je nodig om zelf sigaretten te maken?

Zelf sigaretten maken is makkelijker dan je denkt. Maar je hebt er wel wat spullen voor nodig.

  • Een sigarettenmaker.
  • Filterhulzen.
  • Losse tabak.

Als je je sigaretten wilt gaan maken met een elektrische sigarettenmaker, dan moet je wel wat geld investeren. Dat is misschien een drempel. Maar omdat je zo ontzettend veel geld bespaart als je je eigen sigaretten maakt, heb je de sigarettenmaker in een mum van tijd weer terug verdiend.

Zitten er nadelen aan zelf sigaretten maken?

Het enige echte nadeel is dat het zelf maken van sigaretten je wat meer tijd kost dan wanneer je sigaretten koopt in de winkel. Dit hangt vooral af van je eigen handigheid en van de spullen waar je mee werkt. Als je een handmatige sigarettenmaker hebt, dan ben je natuurlijk wat langer bezig. Met de betere elektrische sigarettenmaker gaat het een heel stuk sneller. Voor beide manieren geldt: oefening baart kunst. Dus als je het eenmaal in de vingers hebt, ga je als een speer.

Bron: Sigarettenmakershop.nlTags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.