Wat betekent Dubrovnik?

Dubrovnik is een stad

Dubrovnik is een stad gelegen in Kroatië en heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen. Dat komt doordat de stad de opnamelocatie is geweest voor de razend populaire tv-serie Game of Thrones. Deze stad is niet voor niets gekozen als opnamelocatie. De stad trekt jaarlijks vele toeristen en er is veel te doen. Wij vertellen je wat een bezoek aan Dubrovnik betekent.

Algemene informatie over Dubrovnik in Kroatië

Dubrovnik is gelegen aan de Adriatische zee en wordt een van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd. Dubrovnik wordt daarom ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
De stad is gelegen onderaan de berg Sdrj. De stad zelf bestaat uit 2 gedeeltes. Namelijk het oude en het nieuwe gedeelte. Het oude gedeelte is duidelijk te herkennen, omdat dit is omringd met de historische stadsmuren. Wie foto’s ziet van Dubrovnik ziet direct hoe de muren de stad beschermen en dit een prachtig plaatje maakt van hoe de stad aan het water is gelegen.

Een vakantie Dubrovnik

Zoals gezegd trekt de stad jaarlijks veel toerisme en dat is niet voor niets. De verwachting is dat het toerisme de komende jaren nog hard zal gaan stijgen. De stad zelf met de historische stadsmuren is een bezienswaardigheid op zich, maar de kathedraal is een must-see. Andere bezienswaardigheden van de stad zijn Fort Lovrijenac en de hoofdstraat Stradun. Met het bezichtigen van de bezienswaardigheden ben je al snel een volle dag zoet.

Naast de bezienswaardigheden is er nog veel meer waarom een vakantie naar Dubrovnik geschikt is. Geniet van een drankje en een hapje in het oude centrum op een van de vele terrasjes of ga lekker relaxen aan Banja Beach. Banja Beach is een kiezelstrand en met de temperaturen die je hier in de zomermaanden hebt geniet je heerlijk van een zonvakantie. Daarnaast zijn er nog veel meer stranden in de omgeving te vinden om te relaxen.

Door de ligging onderaan de berg Sdrj is het een unieke ervaring om een fietstocht te maken naar de top van de berg. Geniet hier van een prachtig uitzicht. Uitstapjes buiten Dubrovnik zijn ook mogelijk. Bezoek een van de Kroatische steden in de omgeving of natuur die het land te bieden heeft. Boottochten vanuit de haven zijn ook mogelijk om te maken.Tags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.