Wat is een douchecabine?

Een douchecabine is een plek om te douchen

Een douchecabine is eigenlijk een afgesloten ruimte met daarin een douchekop zodat je je lekker kunt douchen. Bij zwembaden spreek je soms ook wel eens van een douchecabines, maar meestal gaat het om een badkamer in je huis wanneer men praat over een douchecabine. Vroeger had je maar een paar keuzes als je ging zoeken: een vierkante of halfronde douchecabine die vaak nogal klein was en die een grote bak had om de afvoer in te verstoppen. Tegenwoordig heb je veel meer keuzes in verschillende vormen en afmetingen dus als je je erover denkt om je badkamer te verbouwen of opnieuw in te delen dan is een nieuwe douchecabine zeker de moeite van het overwegen waard.

Een groot voordeel van een douchecabine is dat je die op bijna elke plek in de badkamer kunt plaatsen: het hoeft dus niet perse in die ene hoek waar toevallig momenteel de douche zit. Een ander groot voordeel is dat een douchecabine spatvrij is: doordat je de deuren van de cabine kunt sluiten wordt niet je hele badkamer nat (behalve als je de deuren niet sluit natuurlijk…). Als je een douche met douchegordijn hebt dan merk je dat een groot gedeelte van de badkamer nat wordt omdat er water weg kan lopen, met een cabine heb je hier natuurlijk geen last van. En als je bang bent dat je veel watervlekker op de douchedeuren of wand gaat zien, dat valt meestal wel mee (uiteraard afhankelijk van welk merk/materiaal je de cabine koopt) doordat het glas vaak behandeld is om kalk, zeep en water te weren.

Een douchecabine wordt vaak geplaatst in badkamer waar de ruimte een probleem is, je kunt het namelijk makkelijk in een hoek plaatsen of tegen de muur aan. Door de verschillende maatvoeringen die er tegenwoordig mogelijk zijn, is het altijd wel mogelijk om een passende douchecabine te vinden voor de ruimte die er beschikbaar is. Als de badkamer wat meer ruimte heeft, kiest men vaak voor een inloopdouche (hierbij heb je vaak wel last van water in de rest van de badkamer) maar die geeft nog wel meer vrijheid: je kunt zelf bepalen hoe breed of lang je de inloopdouche maakt want je bent niet gevonden aan de beschikbare modellen van cabines.Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.