Wat is #DOESLIEF?

#DOESLIEF is een Sire Campagne

Sire heeft de campagne #doeslief gestart om Nederlanders aan het denken te zetten over hoe we met elkaar omgaan. De #doeslief campagne draait om onaardig gedrag van mensen: bijvoorbeeld het bumperkleven, maar ook het negeren van mensen die ergens werken, treiteren van OV-medewerkers, voordringen, overlast veroorzaken, schelden op sociale media, etc. We hebben in dit land natuurlijk de vrijheid van meningsuiting, maar dat betekent niet meteen dat je alles maar mag doen en zeggen wat je wilt.

Met de #DOESLIEF campagne hopen we dat mensen zich realiseren dat onaardig gedrag nergens voor nodig en kwetsend voor de ander is. Met het ontwapenende ‘DOESLIEF’ spoort SIRE Nederland aan om elkaar met één woord aan te spreken op onaardig gedrag.

Uit onderzoek blijkt dat overlast van anderen een grote irritatie is bij Nederlanders, en dat we ook vinden dat we wel wat aardiger kunnen zijn voor elkaar. Het probleem is echter dat men dat pas wil als de ander het ook doet, en dat gevolgen niet altijd overzien worden. Een simpel bericht op twitter kan grote gevolgen hebben voor mensen, en iemand kan een leven lang last hebben van iets wat er op twitter geplaatst is. Door de combinatie van statistieken en voorbeelden van dagelijks onaardig gedrag hoopt SiRE verbetering in de maatschappij teweeg te brengen.

Afbeelding:
SiRe


Tags: , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.