Wat is de DJI Mavic?

De DJI Mavic is een drone

De DJI Mavic is de nieuwste drone van droneproducent DJI uit China. De drone komt eind 2016 uit en belooft de meest geavanceerde drone tot nu toe te zijn. DJI staat al langer bekend als een droneontwikkelaar die voorop loopt met technologische hoogstandjes in particuliere drones. Met de DJI Mavic lijken ze hier op het eerste gezicht een schepje bovenop te doen. De DJI Mavic is een opbouwbare drone, die volledig opgevouwen makkelijk mee te nemen is. Eenmaal uitgeklapt is de drone nog steeds compact, maar tegelijkertijd kwalitatief sterk. De Mavic heeft een camera waarmee 4K videobeelden geschoten kunnen worden, heeft een groot bereik (tot 4000 meter) en is bovendien erg stabiel.

De directe concurrent van de DJI Mavic is de GoPro Karma, de eerste drone die GoPro volledig zelf uit heeft gebracht. Hoewel ook de GoPro Karma erg geavanceerd is, lijkt de DJI Mavic Pro de voorlopige winnaar te zijn. Hoewel prijzig, is de drone zelfs bruikbaar voor professionele filmproducties. Vanuit dit perspectief zijn de drones van DJI juist vrij goedkoop.

Het is geen geheim dat de DJI Mavic Pro met een voorlopige prijs van € 1200,00 aan de prijzige kant is. Veel drones die eveneens over een camera beschikken zijn een stuk goedkoper. Ook met deze drones kunnen vaak HD-beelden vanuit de lucht gemaakt worden. Is het dan wel nodig om het geld uit te geven voor de DJI Mavic Pro? Dit ligt met name aan de persoonlijke wensen die je hebt, maar over het algemeen is het antwoord eenduidig: ja. De DJI Mavic is stabiel, een groot bereik, lange vliegduur en bovendien een ultrascherpe camera. Hiernaast kan de drone ook op de automatische piloot een object volgen, hier omheen cirkelen en naar een bepaald punt op de kaart vliegen. Ook een feature als de selfiemode is erg leuk, waarbij de drone zelf een stukje wegvliegt van de bestuurder en vervolgens een foto maakt. Wil je een geavanceerde drone kopen, dan is de DJI Mavic Pro zonder twijfel het summum. Wil je simpelweg leuke video s maken vanuit de lucht, dan is ook een goedkopere drone een optie.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.