Wat is deurbeslag?

Deurbeslag is alles in en rond een deur

Deurbeslag is een verzamelnaam voor al het beslag dat in en rond een deur hangt. Hieronder vallen onder meer deurkrukken, veiligheidsbeslag, deurbellen, brievenbussen en rozetten. Deurbeslag is beschikbaar in verschillende vormen, uitvoeringen en materiaalsoorten.

Verschillende uitvoeringen van deurbeslag zijn bijvoorbeeld modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. Materiaalsoorten die veelal gebruikt worden zijn RVS, messing, aluminium en nikkel. RVS is over het algemeen de meest populaire materiaalsoort. De laatste jaren heeft zich een trend ingezet, namelijk de populariteit van zwart deurbeslag.

Qua prijsklasse is deurbeslag verkrijgbaar in verschillende groepen. Zo zijn er minder dure groepen, vaak startend vanaf 15 euro per kruk. Maar ook in het hoge segment is veel te vinden, zoals deurkrukken die per set ruim 200 euro kosten.

Als u deurbeslag wilt gaan aanschaffen is het van belang dat u weet waar u op moet letten, onder meer het juist opmeten van uw deurbeslag is van belang om de juiste krukken aan te schaffen.Tags: , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.