Wat is DesignSeats?

DesignSeats is een winkel

DesignSeats is een online webwinkel die Design meubelen (en dan specifiek stoelen) online verkoopt, maar in tegenstelling tot normale design meubelen maakt DesignSeats design meubilair bereikbaar voor iedereen. Je kunt een stoel zien als een noodzakelijk kwaad, maar daar krijg je vanzelf spijt van: een lelijke stoel gaat vrij snel irriteren en daar wil je niet de hele naar naar kijken, om nog maar niet te spreken over het zitgemak. De stoel is namelijk 1 van de meubelstukken die je het meest gebruikt, en waar je misschien zelfs de meeste van hebt: de meeste mensen hebben wel een eettafel waar dan minimaal 4 stoelen voor nodig zijn. Maar ook op een kantoor is het natuurlijk belangrijk om niet alleen goeie stoelen te hebben, maar ook stoelen die zorgen voor een bepaalde uitstraling. Wanneer er klanten op bezoek komen kan het feit dat je normale kantoorstoelen echte design stoelen zijn een goeie indruk achterlaten. Ook het feit dat je mensen die even moeten wachten op een mooi design stoel laat wachten geeft een goed gevoel, en misschien zelfs een mogelijkheid om meteen een gesprek aan te knopen.

De laatste jaren zijn er vrij veel ontwikkelingen geweest, vooral op het gebied van kantoorstoelen (maar deze kan je natuurlijk ook gewoon op je thuiskantoor gebruiken of voor je bureau van je kinderen). Hierdoor is er veel innovatie geweest en zijn er veel designers aangehaakt om het verschil te kunnen maken tussen alle verschillende merken. Bij design denken de meeste mensen aan de vormgeving, maar eigenlijk gaat het bij meubilair wel wat verder: het is niet enkel het ontwerp of de vormgeving, maar het gaat ook om woorden als subtiel, chique, tijdloos en uniek. Een goede designstoel is tijdloos: een designstoel uit de jaren ’80 is nog steeds een aanwinst voor iedere woonkamer en krijgt nog steeds vol lof en bewondering van mensen.

Een bekende designer is Charles Eames, die heel veel RAR (Rocking Arm chair Rod base) schommelstoelen heeft ontworpen die in vele verschillende kleuren combinaties te verkrijgen is. Een andere grote designer komt uit Denemarken: Arne Jacobsen. Hij is o.a. bekend om zijn Swan Chair (de zwanenstoel) een stoel die in 1958 op de markt kwam en vrijwel direct een groot succes werd. Het is een mooie fauteuil met een bescheiden afmeting, waarin naast de rugleuning en zitting ook de armsteunen onderdeel van de stoel uit 1 stuk zijn.
In dezelfde periode is ook het Ei uitgekomen, omdat deze niet met een machine te maken is (en dus handwerk is), is deze wel wat duurder. Ook ‘het EI’ is uit 1 stuk gemaakt en past heel goed samen met de zwaan in je interieur.

Een andere bekende klassieker is de Barcelona uit 1929. Dit is een stoel ontworpen voor het Duitse paviljoen van de Wereldtentoonstelling in Barcelona. Het is een eerlijke, functionele maar toch elegante stoel zonder al te veel opsmuk. In 1929 was de stoel in wit geitenleer beschikbaar, maar tegenwoordig is die ook in het zwart te krijgen en blijft die even klassiek met dezelfde uitstraling.

Ben je nu ook nog op zoek naar een betaalbare designstoel voor je woonkamer, slaapkamer of kantoor, neem dan een kijkje bij DesignSeats.Tags: , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.