Wat betekent deemoedsplasje?

Een deemoedsplasje is urine laten lopen

Je leest soms het woord ‘deemoedsplassen’ als verklaring voor het niet helemaal zindelijk worden van een pup. Een pup opvoeden is al moeilijk genoeg zonder moeilijke woorden, dus het is tijd om uit te leggen wat hiermee bedoeld wordt.

Bij een deemoedsplas laat een hond urine lopen als signaal aan anderen dat ze de baas zijn. Zo kan je hond bijvoorbeeld binnen plassen als jij naar hem toe komt lopen. De hond is dus onzeker over de situatie en probeert door zich compleet over te geven gevaar te vermijden. Je kunt deemoedsplassen herkennen doordat je hond niet zomaar plast, maar echt een lage lichaamshouding aanneemt. Dus je ziet je hond waarschijnlijk in elkaar gedoken of zelfs op de zij liggend plassen, in tegenstelling tot een relaxte zittende of staande plas.

Een hond die dit doet is al onzeker, dus het is heel belangrijk om hem op een geruststellende manier te behandelen. Maak geen punt van het plasje en ruim het op zodra je hond iets anders is gaan doen. Let op met het verheffen van je stem, of het over de hond heen leunen. Door op een rustige manier te praten en te hurken kun je de hond vriendelijker benaderen. Zodra de hond jou en andere mensen die in huis komen gaat vertrouwen zal de onzekerheid en dus het deemoedsplassen, verdwijnen.Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.