Wat is een Citygame?

Een citygame is een spel in een stad

Citygames veroveren toerisme voor de nieuwe generaties

Traditionele toeristische trekpleisters, zoals musea en standbeelden vallen niet in het interessegebied van de nieuwe generatie. Lange rijen en weinig interactie, Citygames bieden hierbij de uitkomst, voorbeelden zoals Pokemon Go en City Challenge Amsterdam zijn voorlopers hierin.

De makers van City Challenge Amsterdam hebben goed gekeken naar het succesvolle spel van Niantic en hebben deze doorvertaald naar een ervaring die moderne technieken zoals AR, VR, objectherkenning en GPS gebruiken om de stad op een nieuwe manier te ontdekken.

Door middel van challenges die de echte en de virtuele wereld combineren, ontdek je niet alleen de stad maar heb je ook veel plezier, avontuur en wellicht zelfs een competitie als je met meerdere groepen tegelijkertijd speelt.

Samenwerken en strategisch denken staan centraal dus citygames zijn uitermate geschikt als teambuilding uitje, maar ook voor scholieren is het eens wat anders dan een museumbezoek. Het spel legt zichzelf uit waardoor spelers de vrijheid krijgen om zelf te ontdekken. En als je tussendoor een terrasje wilt pakken dan kan dat ook.

Citygames komen in verschillende vormen, geschikt is voor elk type mens: je hebt avontuurlijke spellen, spellen gericht op de historie van de stad, of juist gemaakt voor kinderen. En het leuke is, zelfs ken je de stad al, door een Citygame met een spannende verhaallijn voelt deze compleet anders aan. Dat is het voordeel als je de echte wereld combineert met de virtuele wereld, alles kan veranderen.

Meer informatie over City Challenge Amsterdam kan je hier vinden:
https://citychallenge.app/nlTags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.