Wat betekent Chai thee?

Chai thee is thee uit India

Chai is het Indiase woord voor thee en Chai thee is dan ook afkomstig uit India. Het drinken van Chai thee is overgenomen door Australië en heeft zich later ook verspreid richting de Verenigde Staten en uiteindelijk ook naar Europa. Oorspronkelijk wordt Chai thee gebruikt voor de natuurlijke genezing van verschillende lichamelijke ziekten bij de Hindoes in India. Het drinken van Chai thee brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo heeft de thee een verzachtende werking en verbetert het de stofwisseling.

Elk gebied in India bereidt zijn Chai thee op een andere manier, hierdoor bestaan er veel verschillende recepten van de Chai thee. Chai thee bestaat uit zwarte thee, warme melk, een zoetstof en kruiden. Voor een standaard Chai thee wordt vaak gebruik gemaakt van kaneel, gember, peper en kardemom. Omdat Chai thee wordt gedronken met melk wordt ook vaak de benaming Chai Tea Latte gebruikt.

Chai thee is in de Verenigde Staten en in Nederland vooral bekend geworden doordat de koffieketen Starbucks de Chai Tea Latte op hun menu heeft gezet. Zij omschrijven het drankje als een kruidige zwarte thee met gestoomde melk. Tegenwoordig is Chai thee verkrijgbaar in verschillende caf├ęs en restaurants, maar kan het ook gemakkelijk thuis gemaakt worden door middel van theezakjes of Chai thee extract en warme melk. Ook is het mogelijk om nog extra smaken toe te voegen zoals chocolade, hazelnoot, mango of vanille. Wanneer je zelf Chai thee maakt kan je alle kruiden mengen die er bestaan, waardoor er oneindig veel verschillende soorten Chai thee gemaakt kunnen worden.

Afbeelding:
happyearthboy


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.