Wat betekent CBW?

CBW betekent Centrale Branchevereniging Wonen

De CBW is dus een brancheorganisatie die zich vooral richt op de ondernemers die zich bezig houden met wonen: het gaat hierbij dus vooral om winkels die meubels verkopen, maar ook beddenwinkels, gordijnen makers, etc. Als je jezelf als winkel aansluit bij de CBW dan ben je daarmee CBW-erkend. Als consument geeft dit het grote voordeel dat je wat extra zekerheid hebt bij problemen. Een CBW-erkende winkel geeft minimaal 2 jaar garantie op een aankoop en een nette regeling als de winkel failliet gaat tussen bijvoorbeeld de aanbetaling en de daadwerkelijke levering. Je doet er als consument dus verstandig aan om (wanneer de mogelijkheid er is natuurlijk) altijd je woon gerelateerde aankopen bij een CBW-erkend bedrijf te doen: dit geeft je net dat beetje extra zekerheid zonder extra kosten. Ook kun je als koper terecht voor een onpartijdige klachtenafhandeling als dat nodig mocht zijn, je bent dus als koper van een product van een CBW-erkende winkel op verschillende manieren beschermd, en dat geeft een goed gevoel. Als ondernemer heb je eigenlijk dezelfde voordelen: je kunt gebruik maken van de algemene voorwaarden van de CBW en je lift mee op de naamsbekendheid en garantie van CBW. Door het plaatsen van een sticker, het noemen van CBW op je website, etc. geef je de consument genoeg vertrouwen in je winkel om tot aankoop over te laten gaan. Je staat dan ook vermeld op de website van CBW-Erkend die allerlei informatie voor de consument geeft, in het leven geroepen om de consument te voorzien van informatie.

Maar wat zijn nu de stappen die je kunt nemen als een Woonwinkel failliet is gegaan en jij zit nog met een gedane aanbetaling, of wellicht heb je alles al wel betaald is de levering volgende week of heb je net een paar dagen na levering gemerkt dat er iets niet helemaal goed is gegaan? Vaak komt het erop neer dat je een brief moet sturen en je aankoop bewijs moet meesturen. Daarna hangt het een beetje af van de situatie wat er zal gaan gebeuren, dit is meestal ter beoordeling van de curator. Bij een doorstart van een failliete onderneming kan het zijn dat je alsnog het bestelde artikel geleverd krijgt (eventueel met wat vertraging), of het kan zijn dat je het artikel alsnog ergens anders moet kopen, en dat je dan de aanbetaling niet meer hoeft te betalen. Er zijn verschillende situaties mogelijk, maar het CBW kan je dan altijd weer op weg helpen.

En het CBW gaat verder dan alleen winkels die te maken hebben met wonen: ook bruidsmode winkels kunnen zich aansluiten bij CBW, dus ook een grote aankoop als een bruidsjurk kan op deze manier beschermd worden door CBW-erkenning. Op deze manier zijn veel grote aankopen beschermd en kan jij onbezorgd genieten van je nieuwe aankoop: of het nu een bankstel, barkrukken of een bruidsjurk is.

Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.