Wat is een caterpillar?

Caterpillar is een bedrijfsnaam

Caterpillar is een groot Amerikaans bedrijf dat zich vooral richt op grote en zware machines en wat te herkennen is aan de merknaam CAT.
De hoofdtaak van het bedrijf is het ontwerpen en bouwen van grote en zware machines voor de weg-, water- en mijnbouw, maar daarnaast maken ze ook generatorsets en apparatuur aangedreven door gasturbines en dieselmotoren, maar ook voor de mensen die willen bellen op de bouw hebben ze het juiste product: een mobiele telefoon. Caterpillar is dus van het stevige werk en het maakt dus ook niet uit welk product je hebt: je weet dat het tegen een stootje kan. Caterpillar werd in 1927 op de Nederlandse markt gebracht door Geveke en later door PON. In 1998 ontstond het bedrijf Caterpillar Worktools & services en is er ook een samenwerking met Mitsubishi ontstaan op het gebied van heftrucks: Cat Lift Trucks. Wanneer je foto’s van grote bouwprojecten ziet, waar ook ter wereld, dan zie je bijna altijd wel een machine van Caterpillar staan, of het nu gaat om het bouwen van de kanaaltunnel of het slopen van de Berlijnse muur. Ondanks deze grote bekendheid en favoriete leverancier van vele bouwprojecten geloven ze dat het altijd beter kan en besteden ze jaarlijks 2 miljard dollar aan Research & Development praktijken.

Met de overname van Bucyrus in 2011 is Caterpillar nog groter geworden in het zware materiaal wereldje (vooral in de mijnbouw) maar ook in de dagelijkse praktijk zie je veel Caterpillar materiaal. Als het gaat om het verbreden van een snelweg, de stoeptegels te verwijderen of misschien zelfs iets kleins als een tuin renovatie: ook daar heeft Caterpillar een kleine graafmachine voor. Omdat de machines gemaakt zijn om tegen een stootje te kunnen, is het ook geen probleem om deze tweedehands aan te schaffen. Zolang de machine nog zijn functie uit kan voeren zal het wel okee zijn. En als je denkt dat het er niet mooi uitziet, een nieuwe graafmachine ziet er na 1 dag gebruik ook niet meer uit, dus daarvoor zou je het niet hoeven te laten. Dus ben je nog op zoek naar een grondverzetter, graafmachine of heftruck Caterpillar is de naam.Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.