Botuline toxine is de merknaam voor Botox
Iedereen heeft wel eens gehoord van Botox, de merknaam waaronder Botuline toxine het best bekend is. Eigenlijk is het een natuurlijk gif, een eiwit, gemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Behalve deze bacterie zijn er ook nog andere bacteriën die Botuline toxine kunnen produceren: C.argentinense, C.butyricum en C.baratii. Botox is bekend geworden als een soort van wondermiddel tegen rimpels voor degenen die zich dat konden veroorloven. Inmiddels zijn deze Botox behandelingen voor iedereen betaalbaar. Voor wie hier belangstelling voor heeft, kijk even op de website van Easy Cosmetics voor uitgebreide informatie over allerlei soorten cosmetische behandelingen met Botox.
Een Botuline toxine behandeling kan zowel voor veel cosmetische problemen, als voor al klachten van diverse ziekten uitkomst bieden, zoals:
- Frons- en voorhoofdrimpels;
- Kraaienpootjes/wenkbrauwlift;
- Gummy smile (ontbloot tandvlees bij lachen);
- Mondhoek liften;
- Urine incontinentie ontstaan door een overactieve blaas;
- Hyperhidrose (overmatig zweten, bijvoorbeeld onder de oksels);
- overmatig blozen;
- Vormen van dystonie (ziekten met overmatige spierspanning);
- Cerebrale parese/CVA/beroerte. Hiervan kan de spasticiteit die zich in de spieren voordoet behandeld worden.
Er worden tijdens deze Botuline toxine behandelingen injecties in de te behandelen gebieden gegeven die een zeer kleine hoeveelheid Botox bevatten. Hierdoor is de behandeling veilig, maar nog steeds effectief. Het effect van een behandeling met Botox is niet blijvend.
De zenuwen geven na de behandeling geen signalen meer door aan de behandelde spier, waardoor deze ontspant. Na verloop van een aantal maanden dient de behandeling herhaald te worden om het gewenste resultaat te kunnen behouden.
Tags: bacterie, Behandeling, behandelingen, botox, botuline-toxine, eiwit, klachten, merknaam, rimpels, spieren, spierspanning, vlees, ziek