Wat is Bitcoin Mining?

Bitcoin mining is het delven van bitcoins

Bitcoin mining, je zal er vast wel eens van gehoord hebben. Maar wat is het nou precies? Bitcoins zijn virtuele munten en moeten dus, in tegenstelling van traditionele valuta dat gedrukt wordt, gecreëerd worden.

Bitcoins worden gemaakt door ingewikkelde wiskundige formules te laten uitrekenen door computerkracht. Eerder kon dit nog met een normale laptop of computer, tegenwoordig is het noodzakelijk om een Bitcoin Miner dit rekenwerk te laten doen. Deze zijn een stuk sneller en hebben een hoger rendement. Tegenwoordig zijn er zelfs mining pools ontstaan door de vele concurrentie, lees hieronder meer hierover.

Wat zijn mining pools?

Door de vele concurrentie als het gaat om Bitcoin mining wordt het steeds minder interessant om individueel deze digitale valuta te minen. Daarom zijn er samenwerkingsverbanden tussen miners opgericht, ook wel mining pools genoemd. Zo is de kans groter op winst en wordt de gemaakte winst verdeeld over de verschillende miners.

Bitcoin nieuws

Bitcoin is een digitale valuta dat momenteel erg populair is en volgens sommige zelfs hét toekomstige betaalmiddel in de wereld wordt. Volg de ontwikkeling van de Bitcoin op de voet als je geld wilt verdienen met Bitcoin. Op deze pagina van NU.nl vind je het laatste Bitcoin nieuws.Tags: , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.