Wat is een bestelautoverzekering?

Een bestelautoverzekering is een verzekering voor je bestelauto

Er zijn mensen die denken dat een bestelauto gewoon een type auto is, dus waarom zou je een aparte bestelautoverzekering afsluiten, of wat zijn dan precies de verschillen. Het grote verschil natuurlijk in het feit dat een bestelauto vooral bedoeld is voor het vervoer van goederen. Meestal heb je als een particulier persoon dus ook geen bestelauto, maar is het vooral een type auto die zakelijk gebruikt en aangeschaft wordt. Nu zijn er natuurlijk meerdere typen auto’s waarmee je goederen zou kunnen vervoeren, maar in principe zijn er 5 typen bestelautos:

  • Bestelauto met open laadbak. Dit is een type dat je vaak bij hoveniers in gebruik ziet: door de open laadbak is het makkelijk om snel tuinafval in te gooien, of bijvoorbeeld een lading zand vervoeren.
  • Grote bestelauto. Deze zie je veel rijden en wordt ook vaak gehuurd als je gaat verhuizen bijvoorbeeld.
  • Bestelauto met dubbele cabine. Hierbij heb je dus in het zitgedeelte 2 rijen met stoelen waardoor je met wat meer mensen in de bestelauto kunt zitten, handig voor klussen waar meerdere mensen bij nodig zijn.
  • Bestelauto met verhoogd dak. Dit type staat ook wel bekend als de combo, en heeft als voordeel dat je wat hogere zaken kunt vervoeren.
  • Middelgrote bestelauto (zonder verhoogd dagk). Hierbij heb je het eigenlijk over een minibusje.

Ondernemers kopen vaak een bestelauto omdat het fiscale voordelen kan geven, maar hier zijn wel de nodige eisen aan die de belastingdienst heeft. Dit kan een reden zijn voor een koerier, aannemer, of badkamerspecialist om de auto aan te schaffen, maar vaak is het simpelweg noodzakelijk in sommige branches om een bestelauto te hebben: het heeft veel ruimte voor materiaal dat nodig is, of je moet vaak grote pakketten vervoeren. Net als bij een normale auto verzekering is er de keuze om naast de verplichte WA verzekering ook aanvullende dekkingen te nemen. De vraag die je hierbij altijd in het achterhoofd moet houden is in hoeverre de bestelauto onmisbaar is voor je bedrijf? Wil je bijvoorbeeld vervangend vervoer bij grote schade of diestal, of is het niet zo erg als er een deuk in de auto zit en moet die gewoon kunnen rijden en vervoeren. Elke persoon en bedrijfstak heeft natuurlijk zijn eigen wensen en vaak is er van alles mogelijk, maar je moet vooral bedenken welk risico je wenst te nemen.Tags: , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.