Wat zijn de belangrijkste kortingsdagen in Nederland?

Kortingsdagen zijn speciale dagen met grote kortingen

Als je de reclamefolders bekijkt, lijkt het soms wel het hele jaar uitverkoop te zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste kortingsdagen in Nederland? De meeste kledingwinkels beginnen in juni met de zomersale en in december (vlak voor de kerst) met de wintersale. Deze uitverkoop duurt meestal een week of zes, waarbij de prijzen naarmate de tijd vordert steeds verder dalen. Maar inmiddels zijn er ook een aantal specifieke kortingsdagen in gebruik genomen. Tot 2016 waren de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf een begrip. Nu deze zijn gestopt, zijn de bekendste kortingsdagen waarschijnlijk Black Friday en Cyber Monday.

Black Friday

De trend om de dag na Thanksgiving (een Amerikaanse feestdag op de vierde donderdag van november) de uitverkoop in te luiden met hoge kortingen en spectaculaire acties, heeft inmiddels ook Nederland bereikt. Black Friday wordt zo genoemd om aan te geven, dat de verkoopcijfers vanaf die dag enorm stijgen. Er worden geen verliezen meer in het rood geschreven, maar winsten in het zwart. Steeds meer winkels openen ook in ons land hun deuren voor dit fenomeen. Zij adverteren met bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen, die vele koopjesjagers lokken. Met de dure decembermaand en feestdagen in aantocht, wil men uiteraard van gunstige prijzen profiteren.

Cyber Monday

De maandag na Thanksgiving en Black Friday wordt sinds 2005 Cyber Monday genoemd. Dit is dé kortingsdag voor online aankopen. Eigenlijk is het de internet tegenhanger van de koopjesdag in de fysieke winkels op de vrijdag ervoor. Hoewel in Amerika de omzet van Cyber Monday inmiddels die van Black Friday ruim overstijgt, kun je niet direct zeggen dat de een succesvoller is dan de ander. In Nederland geldt dat er op Black Friday vooral veel kleding verkocht wordt en op Cyber Monday veel elektronica. Wellicht dat de term mensen toch richting Media stuurt.

Afbeelding:
geralt / Pixabay


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.