Wat is autowise?

Autowise is een auto platform

AutoWise is een website die momenteel in populariteit toeneemt. De website richt zich met name op zaken die, zoals de naam al doet vermoeden, gerelateerd zijn aan automotive. Hoewel automotive een breed begrip is richt AutoWise zich met name op het kopen, leasen en verzekeren van een auto. Verder vind je er ook handige tools om diverse zaken te berekenen. Met name de tool om je bijtelling te berekenen is populair.

Bijtelling berekenen

AutoWise heeft een eigen tool ontwikkeld waardoor bijtelling berekenen niet langer een moeilijke rekensom is. De tool is volledig kosteloos en is onbeperkt te gebruiken door websitebezoekers. Om de hoogte van je bijtelling te berekenen vul je ten eerste je cataloguswaarde in. Weet je deze niet? Dan vind je deze terug via de website van de RDW na het invoeren van je kenteken. Ten tweede geef je aan wat voor type auto je hebt. Het type auto is van belang om het bijtellingspercentage van je auto te bepalen. Het laatste gegeven wat nodig is om tot een resultaat te komen is de betreffende IB schijf waar je salaris onder valt.

De formule

De formule om bijtelling te berekenen verschilt per jaar. De oorzaak hiervan is dat bijtellingspercentages en tarieven van IB schijven per jaar kunnen verschillen. Op moment van schrijven, in 2019, wordt bijtelling op de volgende methode berekent: Je neemt het bijtellingspercentage als percentage van de cataloguswaarde van je auto. Kost je auto 50.000 euro en heeft je auto een bijtellingspercentage van 22%? Dan noteren we dus 11.000 euro. Vervolgens dien je te controleren in welke IB schijf je salaris valt. Valt je inkomen in IB schijf 2? Dan is het tarief 38,1%. In praktijk betekent het betalen van bijtelling in principe dat je inkomstenbelasting betaalt over een bepaalde factor van je cataloguswaarde. In dit voorbeeld betaal je dus 38,1% inkomstenbelasting over 11.000 euro. Op basis van de genoemde bedragen betaal je jaarlijks 4.191 euro bijtelling. Dit is 349,25 euro per maand.

AutoWise op social media

Tot slot post AutoWise ook regelmatig interessante posts op de blogpagina. Ben je een echte petrolhead en wil je geen blogpost missen? Volg AutoWise dan op Facebook of Instagram en zorg dat je geen blogpost mist!Tags: , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.