Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een struik

Wat is Ashwagandha nu eigenlijk precies? Ashwagandha (Withania Somnifera) is een struik met rode bessen die groeit in de droge regio’s in India, Nepal, China en Jemen. De wortels van Ashwagandha worden al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische kruidenkunde. De plant staat ook bekend als Indiase ginseng, poison gooseberry en winterkers. Dit veelzijdige kruid is tegenwoordig ook mateloos populair in de Westerse wereld en wordt daarom als supplement verwerkt in capsules.

Ashwagandha met 7% procent withanolides

De actieve stoffen uit Ashwagandha zijn withanolides en alkaloïden. Deze worden gewonnen uit de wortels. De manier waarop en wanneer de wortels van de Ashwagandha worden geoogst, zijn bepalend voor de kwaliteit van het voedingssupplement. Ook is het belangrijk dat er niet gebruik gemaakt van schadelijke oplosmiddelen bij het extractieproces. Een supplement met een hoog gestandaardiseerd gehalte van 7% withanolides en 1% alkaloïden garandeert een kwalitatief goed product.

Waar is Ashwagandha goed voor?

De Withania Somnifera is adaptogeen, een krachtige antioxidant, is gunstig voor een goede geestelijke balans en is rustgevend.

Ashwagandha is adaptogeen

Een belangrijke eigenschap van adaptogenen is dat ze zowel op het lichaam als op de geest een positieve invloed kunnen uitoefenen. Ashwagandha wordt gebruikt om de geestelijke en lichamelijke stress in balans te brengen*. Het werkt stimulerend bij vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid.

Ashwagandha is een krachtige antioxidant

Antioxidanten binden de strijd aan met vrije radicalen en beschermen het lichaam tegen ongewenste invloeden van buitenaf.

Ashwagandha is gunstig voor een goede geestelijke balans

Omdat wij tegenwoordig in een gehaaste samenleving leven en heel veel dingen ‘moeten’, kan dit extract goede ondersteuning bieden om weer rust in het hoofd te verkrijgen.

Biologische KSM-66 Ashwagandha

KMS-66 Ashwagandha is een speciaal biologisch geteeld supplement. Voordat het extract uit de ashwagandha wortels wordt getrokken, worden de wortels voorbehandeld met melk zoals dit in de traditionele Ayurveda ook werd gedaan. Vervolgens worden de actieve stoffen gewonnen door middel van een speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke filtermethode.
Dit speciale extract bevat daardoor het gehele spectrum aan actieve stoffen uit de wortel. Naast withanoliden bezit dit extract onder meer withanine, somniferine en tropine. Ashwagandha KSM-66 is goed voor de gemoedstoestand*, draagt bij aan het aanpassingsvermogen bij stress-situaties en draagt bij aan de normale werking van het hart*

* Deze gezondheidsclaims zijn in behandeling bij de Efsa

Afbeelding:
Vitaminesperpost


Tags: , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.