Wat is een archiefkast?

Een archiefkast is een kast met archieven

Een archiefkast is een kantoormeubel dat wordt gebruikt om belangrijke documenten en papieren netjes op te bergen. Er zijn vele verschillende archiefkasten, zoals: roldeurkasten, draaideurkasten en ladeblokken. Op Archiefkasten shop vind je allerlei soorten archiefkasten voor op kantoor.

Archiefkast deursystemen

Bij het kiezen van een archiefkast is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Waaronder het deursysteem. Welk deursysteem het beste past in jouw kantoor is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Hieronder meer over de verschillende soorten deursystemen.

Vouwdeuren

Vouwdeuren zijn ideaal omdat je volledig toegang hebt tot de inhoud. Deuren komen iets naar buiten en hebben daardoor minder ruimte nodig dan bijvoorbeeld vleugeldeurkasten. Heb je weinig ruimte in je kantoor? Dan is een vouwdeur archiefkast ideaal!

Vleugeldeuren

Heb je voldoende ruimte op je werkplek? Kies dan voor vleugeldeurkasten, ook wel draaideurkasten genoemd. De inhoud is volledig toegankelijk bij het openen van de deuren. Vleugeldeurkasten zijn erg handige en betaalbare kantoorkasten.

Schuifdeuren

Vanzelfsprekend zijn schuifdeuren ideaal bij weinig ruimte op kantoor. Schuifdeuren zijn namelijk ruimtebesparend en bieden tegelijkertijd veel opbergruimte. Niet de gehele inhoud van de kast is toegankelijk, dit komt doordat de schuifdeuren voor de kast lopen.

Roldeuren

Roldeuren worden ook wel jaloeziekasten genoemd. Archiefkasten met dit deursysteem zijn ruimtebesparend en geheel geruisloos. De inhoud van de archiefkast is met een roldeursysteem volledig toegankelijk.Tags: , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.