Wat is 8k televisie?

8k televisie is een nieuwe televisie standaard

De eerste 8K TV van Samsung heeft haar intrede op de markt gedaan en krijgt veel aandacht van alle elektronica liefhebbers. Maar wat is er zo speciaal aan deze televisie?

Ten eerste heeft deze gloednieuwe televisie een hele hoge resolutie, namelijk 8K. De meesten zullen vast de klok hebben horen luiden maar niet waar de klepel hangt. Even in het kort uitgelegd: 8K staat gelijk aan meer dan 33 miljoen pixels waarmee je ieder detail kan zien, het is dan ook 4x scherper dan het ‘gewone’ 4K UHD.

Deze 8K resolutie is zo hoog en vernieuwend, dat er maar weinig films en programma’s voor zijn gemaakt. De Ingebouwde Kunstmatige Intelligentie (AI) zorgt ervoor dat bestaande content met een lage resolutie verscherpt kan worden naar 8K resolutie. Het optimaliseert het geluid door elke scene te analyseren en past het beeld aan de lichtsterkte in de kamer aan. Door middel van de Direct Full Array Elite worden donkere beelden donkerder en lichte beelden lichter; dit zorgt voor een goed contrast. Daarnaast bevat de tv meer dan een miljard kleuren en zorgt er zo voor dat elk detail wordt weergegeven.

Om je televisie te bedienen is er een persoonlijke assistent die jou overal bij kan helpen. Ook is er een Smart Hun om je apparaten mee te bedienen en kan je je tv door middel van SmartThings veranderen in een dashboard waarmee je alle slimme apparaten in je huis kunt bedienen. Door van al deze functies gebruik te maken hoef je steeds minder te zoeken naar dingen. Bij de tv ontvang je een One Remote Control: een afstandsbediening waarmee je niet alleen je tv bedient, maar ook alle andere aangesloten apparaten.

Natuurlijk zou het plaatje niet compleet zijn als de televisie geen mooie verschijning was. Een bijzondere functie van de tv is de Ambient Mode. Hiermee kun je je tv als decor gebruiken. Je ziet dan geen zwart beeld in je kamer, maar kan ervoor kiezen om een mooie foto weer te geven op het scherm waardoor je tv dient als een fotokader.

Ook is er een One Invisible Connection systeem om al je kabels te verbergen. Het enige wat je hoeft te doen is het aansluiten van al je kabels op deze One Connect-Box, om deze box vervolgens te verbergen. De One Invisible Cable, een transparante kabel van 5 meter, verbindt de tv met de One Connect-box én voorziet het toestel van stroom.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.